Phenix-förlaget finns också under Phenix vinge, med lärorik läsning om alternativmedicin.

Här erbjuder vi: böcker, e-böcker och ljudböcker samt avslappningsövningar.

Samtliga produkter finns att beställa signerade av Monika

 

Välkommen till homeopatins läkekonst

I den här boken får du lära dig hur du själv kan behandla olika åkommor och besvär med hjälp av homeopatiska och växtbaserade läkemedel i din vardag. Innehållet i boken erbjuder dig insikter om olika läkemetoder, kunskaper om läkemedel i homeopatiska beredningar och biografier om framstående föregångare inom homeopatin.

Boken riktar sig till läsare som är modiga och nyfikna, som söker djupare insikter och kunskap om den homeopatiska läkekonsten.

Homeopati
En beprövad läkekonst som utövats i mer än 200 år, med utgångspunkt från Samuel Hahnemanns rena lära.

Provläs boken här

Se presentations filmen av boken här

Beställ ditt signerade exemplar av valfri bok direkt av Monika här

Flugsvamps flickan är berättelsen om en flicka som är livlig och orädd. Hon har en förmåga att alltid överdriva sina upplevelser. Den gamla gumman Stramonium ger henne i uppdrag att finna en speciell svamp som växer i skogen.
Under sitt uppdrag möter hon nya förmågor i sig själv och lär sig om
växternas mysterium, läkedom och mytologi. Men när hon når sitt mål möter hon också det största mysteriet av alla, sig själv.

Utdrag av text från berättelsen:
– Hm, mmm, jag brukar kallas Herr Urtica eller brännässla för den
som frågar, men det är högst ovanligt att någon gör det. Speciellt inte att det kommer ifrån små flickor som klampar runt på mina nässelblad och dessutom kan tala med mig.
– Vad heter du själv då? frågade Herr Urtica.
– Jag kallas Agaricus av dem som känner mig, svarade hon.

Provläs boken här:

Massageboken som alla borde läsa!
Bokens innehåll och lära passar lika bra på en utbildning i ämnet massage, som för dig som själv vill lära dig grunderna för att kunna använda massage som ett verktyg för din familjs och dina vänners behov.
Boken beskriver historiken och grunderna utifrån P H LING ”Gymnastikens och massagens fader”. I innehållet beskrivs hur du förbereder dig för att ge en massage, vad du behöver tänka på, vilka verktyg och kunskaper du behöver och hur du använder dina sinnen för att uppnå bästa resultat vid be-handlingen. Allt beskrivs med enkla och tydliga handritade illustrationer, vilka visar och beskriver de olika arbetsställ-ningarna och massagegreppen. Boken innehåller även en fullständig beskrivning, steg för steg, av hur du ger en lyckad och skön helkroppsmassagebehandling.
För den vetgirige som vill fördjupa sig i ämnet finns det även ett kunskapsprov i boken för att själv testa vad du har lärt dig.

Provläs boken här:

Stig in i tystnaden är en av de grundläggande övningarna inom Sweet Medicine Sun Dance Path. Här får du möjlighet att under avslappning att nå ett tillstånd som hjälper dig att tysta ditt sinne och öka din klara medvetenhet i din dröm. Övningen hjälper dig att komma i kontakt med din inre kunskap och skönhet – din inre floden av vetande.
Stig in i tystnaden tillåter dig att stilla ditt sinne, att skapa ett utrymme inom dig själv för att få kontakt med universums krafter och gåvor. Du kommer stegvis att nå djupare in i dig själv och in i avslappning. Här kan du välja att bjuda in skönhen i ditt liv och in i din cirkel.
Du kan välja mellan övningen inför din dagdröm, eller innan du somnar till din nattdröm.

På sidan 1. Dagdrömmen. Du vägleds med den unika avslappningsövningen till floden av ditt inre vetande för att mötadagen med ny kraft och styrka.

På sidan 2. Nattdrömmen. Du vägleds du till floden av ditt inre vetande för att möta drömmarna i sömnen på en ny medvetandenivå som hjälper dig till ett ökat klardrömmande.

Stig in i tystnaden är en övning som bäst praktiseras på en regelbunden basis. Vill du uppnå fullgott resultat bör övningen praktiseras minst tre gånger i veckan i tre månader.

Om författaren
Monika S Swärd är en i Sverige erkänd komplementär- och alternativmedicinsk utövare med specialisering inom homeopatins rena lära enligt Samuel Hahnemann. Monika examinerades till dipl. Homiatriker 1993 vid NMFeducation och har vidareutbildat sig i ämnet homeopati, både i Sverige och internationellt. Sedan examen har hon arbetat heltid med homeopati enligt Samuel Hahnemanns lära, på Phenixkliniken som hon äger och driver.
Kunskaper om läkeväxter, folktro och personlig utveckling har Monika tillägnat sig genom ett livslångt intresse och flera decenniers utbildning inom naturorienterande traditioner. Monika undervisar i ämnet homeopati, både som huvudlärare och gästföreläsare vid ett flertal olika skolor. Idag äger och driver hon en egen skola, Phenix-homeopatiakademin. Monika är en uppskattad föreläsare och lärare. Hon delar generöst med sig av sina teoretiska och praktiska kunskaper både genom artiklar, böcker, föreläsningar och undervisning.

Produktioner av Monika S Swärd

Simile, den bortglömda läkekonsten
Lärobok om homeopati

Massage enligt P H Ling
Lärobok i massage

Flugsvampsflickan
En sagoberättelse

Stig in i tystnaden
Avslappningsövning

Magica ludi
Ett brädspel

Jag har alltid varit hungrig på kunskap och följt många vägar och läror som handlar om botkonst och personlig utveckling. Redan som liten flicka läste jag ur min mammas medicinska böcker. Hon arbetade som farmaceut och hade många spännande böcker i bokhyllan. Sedan dess har det blivit många flera. Nu är det min tur att lära vidare av de kunskaper jag förvärvat genom mitt egna skrivande