Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

NY UTBILDNINGS PERIOD till Homeopat startar i oktober 2019.

oktober 17 ,07:00 - oktober 19 ,15:00

kr51.700

På sköna Gotland!Att arbeta som Homeopat innebär att du får möta människor som söker för alla former av sjukdomar och symtom, allt från kroniska åkommor till mera akuta tillstånd. Du möter människan, dess livsöden och symtom.

Att utbilda sig till Homeopat är inspirerande och motiverande. Den homeopatiska teorin och praktiken kommer att lära dig nya synsätt om olika tillstånds uppkomst och orsak. Utbildningen ger dig en behandlingsmetod med ett ekologiskt alternativ, som inte förgiftar vare sig dig, dina patienter, miljön eller kräver djurförsök.

Utbildningen innehåller den Homeopatiska sjukdomsteorin, bemötande och behandling av patienter. Undervisning i den Homeopatiska Materia Medica och Homeopatiska läkemedel.

Totalt 36 undervisningsdagar med 252 lärarledda studietimmar på internat under 12 tillfällen, samt 8 timmar till tentamen. Egenstudier mellan de lärarledda tillfällena tillkommer med ca. 600 timmar. Undervisningen i Materia Medica omfattar 120 föreläsningstimmar och avhandla cirka 55 polykrester och oligokrester. Självstudierna i Materia Medica kan beräknas med cirka 100 sidor per vecka.
Efter erlagd basmedicinskutbildning om 60 p. ger utbildningen behörighet till Homeopatiska förbund som Svenska homeopaters riksförbund –SHR med flera.
Utbildningen följer KAM´s och ECCH`s utbildningsrekommendationer.

Utbildningen går igenom:
Homeopatinsgrunder är det som berörs mest i grund utbildningen enligt KAMs utbildnings rekommendationer. På vidareutbildningarna fördjupas- och breddas kunskaperna.
Det Homeopatiska tankesättet, Similieprincipen, Hahnemanns 1_7lärjungar, Herring princip, Sjukdomens inre orsak, Livskraften, Homeopatiska Läkemedel, Läran i läkemedelsprövningar, Akut- epidemisk- och Kronisk sjukdom, att ta en Anamnes, Ensidiga sjukdomar, Undertryckning av symptom, Kliniska patient behandlingar och övningsbeskrivningar, Modaliteter, Miasma-teorin och den Kroniska sjukdomen, träning i att använda sig av Repereitoriet, grupparbeten i Homeopati, orientering i Forskningsmetodik, Praktiskt patient arbete. Examensuppsats, att Start och Driva företag, Branschorientering och mycket mer.
Där största vikten läggs på den homeopatiska principen och metoden utifrån Samuel Hahnemann´s praktiska arbete.

Lärare:
Monika S Swärd examinerades till Dipl. Homiatriker vid Naturmedicinska Fackskolan 1993 och har sedan dess arbetat med Homeopati på heltid. Hon är huvudlärare i homeopati på Näringsmedicinska Skolan, NMF-Education och Phenixakademin sedan 1996. Monika har även undervisat på Homeopatiforum i Göteborg och Helsingfors samt vid KAM-utbildning på Karolinska Institutet.

Hon har arbetet med homeopati utifrån Samuel Hanhemanns lära och metod sedan 1993. Hon har fördjupat sig i den homeopatiska läran som inte är så känd. Det som finns beskrivet i Samuels senare liv. den sk. 6.e Organon, Kroniska sjukdomar och hans senare patientberättelser. Sedan arbetet med den metoden i sin dagliga praktiska verksamhet.
Monika är en driven föreläsare med stort engagemang att eleverna ska få en fördjupad kunskap i ämnet homeopati.

Förkunskaper: Denna utbildning är främst anpassad för dig som redan har en terapeutisk eller sjukvårdsinriktad utbildning med tidigare kunskaper i anatomi och sjukdomslära. Om så inte är fallet vänligen ange det i din ansökan.

Anmälan eller frågor:
Monika Swärd
Tfn: 0708-33 89 14
E-post: monika@phenix.se
Hemsida: www.phenix.se

ANMÄLAN

Plats: Lejongränd 2, VISBY
Kursnummer: Home2019
Lediga platser: Ja, begränsat max antal på 8 st.

Datum för lärarledda träffar:
2019
Torsdag till Lördag den 17-19 oktober startar vi utbildningen.

2019
Vi återkommer med tider.

Undervisningstider:

Torsdagar: 09.00-17.00
Fredagar: 09.00- 18.00
Lördagar: 09.00- 16.00

Obligatorisk närvaro.

Kurslitteratur, obligatorisk.

Materia Medica Prima, prövningssymtom. Gert Eselböck.   2 250 kr

Homeopati enligt Hahnemann. Handbok i homeopatisk teori. 550 kr

Repertory of the Homeopathic Materia Medica. KENT J.T   350 kr

6:e Organon, Bo Ramme.  350 kr

The Chronic Diseases ( theoretical part) S.H. Hanemann. 150 kr

Nyckel till homeopati. Monika S Swärd.  80 kr

Priserna är cirka priser inkl. moms och ingår ej i anmälningsavgiften.

Diplom:
Diplom erhålls efter godkänd utbildning.

Kostnad:
51.700 kr inkl. moms.
Det går bra med 22 stycken räntefria delbetalningar, á 2.350 kr inkl. moms i månaden plus fakt. avg.
Kostnader för obligatorisk kurslitteratur tillkommer.

Betalning:
Fakturor för utbildningen skickas per mejl vid inkommen anmälan. Inbetalning sker till Plusgiro, Nordea 649 35 86-9, märk med fakturans nummer.

Ångerrätt:
Vid avbokning av utbildning skall detta ske skriftligen till Monika Swärd. Som bekräftar mottagandet av din avbokning genom att sända dig en avbokningsbekräftelse. Vid avbokning av utbildning utgår en avbokningsavgift motsvarande 25% av utbildningspriset. Vid avbokning senare än 14 dagar före utbildningens start debiteras en avbokningsavgift på 50%. Avbokar du mindre än 24 timmar före utbildningens start eller uteblir helt från utbildningen utan att avboka utgår hel avgift. Du har rätt att sända någon annan i ditt ställe om du får förhinder. Full återbetalning av avgift sker om utbildningen inställes eller flyttas fram till annat datum.
Inställd kurs: Om kursen blir inställd eller om du inte blir antagen återbetalas inbetald avgift utan avdrag. Du kan även välja att ha anmälningsavgiften innestående. Vid ny bokning av kurs får du betala eventuell mellanskillnad om avgiften har blivit höjd. All återbetalning sker inom en månad.

Med reservation för ändringar

Anmälningsblankett: Fyll i dina uppgifter nedan (*=obligatorisk uppgift)
Anmälan är bindande. 
Kurskod Home2018
Förnamn*
Efternamn*
Personnummer*
Adress*
Postnummer*
Postort*
Tfn*
E-post*
Yrke

Företag:
Faktureringsadress:
Postnummer:
Stad:
Organisationsnummer:

Skickas till:
monika@phenix.se
eller skicka till:
Monika Swärd Albers
Bredgatan 3 E
621 57 VISBY

Detaljer

Börjar:
oktober 17 ,07:00
Slutar:
oktober 19 ,15:00
Pris:
kr51.700
Webbplats:
www.phenix.se

Arrangör

Monika Swärd Albers
Telefon:
0708-338914
E-post:
monika@phenix.se
Webbplats:
www.phenix.se

Plats

Phenixkliniken
Lejongränd 2
VISBY, 621 57 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0708-33 89 14
Webbplats:
phenix.se